| Strony: 1 2 |
Predator
Junior Member

Zarejestrowano: 17-8-2010
|
wysłano w 17-8-2010 o godz. 08:50 |
|
|
Witam to mój pierwszy post na forum ale temat i sprawa poodnosi mi ciśnienie wiec piszę.
Co do poziomu szkoły w ZSP Reptowo to że jest wysoki to nie mnie dziwi kiedy ja chodziłem do tej szkoły to kilku nauczycieli nie powinno mieć prawa
wykonywania tego zawodu .... szok co nie którzy dalej tam pracują, a tych których szanuje i poważam od dawna tam nie ma. Gdy uczęszczałem do owej
szkoły posiadałem oceny 2 lub 3 gdy się starałem zakuwając po nocach i 2 lub 3 gdy zacząłem to olewać. Wpadłem do szuflady przez nazwisko .... moja
osobowość pewność siebie i wiara w własne siły legły w gruzach. Dziś mam 136 IQ i 2 fakultety na kącie ( szykuję się na 3, mgr po 3 kroć ) a wg
niektórych pedagogów rowy miałem kopać, jak ze mi miło ich zawieść.
Niestety wiem ze praktyka ta trwa nadal i dzieci zdolne inteligentne są tam tłamszone i niszczone ( przez owych pedagogów) Ale Pani Liliana Janeczek,
pedagog w pełni znaczenia tego słowa, dyrektor 300 % była światełkiem w tunelu zarówno dla mnie jak i dla dzieci mi podobnych ( waszych dzieci ).
Jeśli ona jako jedna z nielicznych potrafiła przeprosić mnie za błąd co do mnie ( który z dorosłych ma godność przeprosić dziecko za pomyłkę ??) Jeśli
od niej słyszałem " stać cię na więcej wiem ze możesz ale się podajesz czemu ?? " świadczę ze jest to fachowiec wysokiej klasy i chylę przed nią
czoła. Pani niestety była już dyrektor Janeczek i Pani Owczarek to świetni ludzie miałem okazje iść przez młodzieńczą drogę życia z nimi i dziękuje za
to losowi.
Ale do rzeczy nie pojmuję a do głupich nie należę po co psuć coś co działa ?? Dyrektor Owczarek i Dyrektor Janeczek oddali tej szkole dusze serce
zdrowie i całe życie. Dlaczego maja być za to karane ???? .... wiem wiem nie ma sprawiedliwości
szkoła funkcjonowała dzięki Pani Janeczek miała takie wyniki też dzięki niej. Pracuje tam dziś wielu świetnych specjalistów szkoła ma Psychologa i
Pedagoga na wysokim poziomie, wiem bo miałem przyjemność z nimi rozmawiać, a w kilku słowach potrafię poznać człowieka i wiedzieć o nim wszytko ( moja
kochana psychologia wielbię cię...... ).
Ze względu także mojej edukacji socjologicznej nie ufam władzą takie skrzywienie, ale umiem słuchać i kocham pojmować czyjeś racje. Dlatego chciał bym
by ktoś z rady lub sama góra przyszła do przeciętnego kowalskiego ( sorry kowalskich bo jest tu nas troszkę co nie może się z tym pogodzić ) Dlaczego
chcecie zniszczyć lata pracy i osiągnięć szkoły w Reptowie bo ja nie rozumiem, może dlatego ze zabrakło mi tych 4 punktów IQ do mensy ech los los ( do
następnego testu )
Co do nowej pani dyrektor wszędzie na stanowiskach kierowniczych wymaga się od 5 w górę lat doświadczenia na w/w stanowisku. Pani niestety tego nie
posiada więc radzę prosić o rady i pomoc Pani Dyrektor Owczarek i Dyrektor Janeczek jeśli nie chce pani by ten okręt nie zatonął ( heh już się wczuwam
w fakultet na AM ). Liczę ze rozumie pani ze trafiła się pani
przysłowiowa złota KURA ktoś cała robotę odwalił już za panią pani musi to tylko pociągnąć.
I niech jeszcze raz gdzieś przeczytam ze dzieci są mniej lub bardziej zdolne zaszlachtuje a potem utopie na Adriatyku. Winę za edukacje ponoszą
nauczyciele. Prawdziwy pedagog jedynkę ucznia uważa za porażkę, a nie ze uczeń jest głupi!!!!!!!!
Prawdziwych pedagogów spotkałem na mojej drodze życia i dzięki nim jestem tym czym jestem. a jestem hmm jeszcze nie wiem ale jak się dowiem to wam
powiem mam jeszcze jakieś 80 lat nauki o ile genetyka nie wymyśli jakiegoś nowego sposobu przedłożenia życia ......
Przechodząc do Sedna Jednym z tych pedagogów jest pani Pani Liliano i mam na dzieje ze pani to przeczyta i będzie pani dumna z tego co osiągnęła
przez te lata.
Owacja na Stojąco !!!!!!!!!!!!
Ci którzy za cel stawiają sobie doskonałość osiągają ponad przeciętność, a ci co za cel stawiają sobie przeciętność nie osiągają nawet tyle.
|
|
|
Lifehacker
Junior Member

Zarejestrowano: 4-1-2007
|
wysłano w 17-8-2010 o godz. 13:59 |
|
|
Stojem sobie na Giewoncie,
2 fakultety mam na kącie,
Jusz nie dłógo bendzie tszeci,
IQ w gure - hen - poleci.
Hej!
Buziaczki.
P.S. Zaczynam wierzyć, że plotkarskie doniesienia o IQ Dody nie są przesadzone...
|
|
|
kanarek
Junior Member

Zarejestrowano: 3-3-2010
|
wysłano w 17-8-2010 o godz. 14:35 |
|
|
Socjologia górą. Już widzę te fabryki dla socjologów. Ach i och. To właśnie oni będą na mnie pracować! To oni zarobią dla mnie pieniądze, to oni będą
się samodoskonalić dla mnie! Dla mnie! OOOOOhhh. Orgazm
|
|
|
robert_z_lasu
Junior Member

Zarejestrowano: 8-6-2008
|
wysłano w 17-8-2010 o godz. 14:56 |
|
|
Lifehacker masz u mnie plusa . Dobre to było
|
|
|
ktosia
Junior Member

Zarejestrowano: 26-7-2010
|
wysłano w 18-8-2010 o godz. 19:00 |
|
|
Predator pokonany "częstochowskim rymem"
Lifehacker brawo....ale, ale a propos zwycięstw gdzieś zniknął Twój jeden post i....
a chaos rozpocznie się 1 września
|
|
|
Lifehacker
Junior Member

|
wysłano w 18-8-2010 o godz. 22:31 |
|
|
| Cytuj | Wysłane przez ktosia
Predator pokonany "częstochowskim rymem"
Lifehacker brawo....ale, ale a propos zwycięstw gdzieś zniknął Twój jeden post i.... |
Tak. To prawda.
Proszę to potraktować jako formę autocenzury Pani Mario...
Buziaczki.
|
|
|
ktosia
Junior Member

|
wysłano w 18-8-2010 o godz. 22:59 |
|
|
Lifehacker muszę Cię rozczarować zła dedukcja...
Muszę też przyznać, że post o którym mowa rozczarował mnie i to nie z powodu Pani Marii, o której tam wspomniałeś, a z jakich pozostanie to już moją
słodką tajemnicą.
Generalnie podoba mi się Twoja poezja i szacun za błyskotliwość i inteligencję.
|
|
|
Predator
Junior Member

Zarejestrowano: 17-8-2010
|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 08:11 |
|
|
Hmm ja tu z kimś walczyłem nie wiedziałem ze to temat o bójkach, sądziłem ze wyrażamy swoje opinie na temat zmiany dyrektora szkoły w Reptowie. Kurcze
chyba nie umiem czytać po tylu latach szacownej edukacji, przynajmniej nie czytam tak dobrze jak ktosia.
Lifehacker widzę ze rym masz ciekawy
i całkiem nieźle daje on sobie rady.
I przyznaje ze mój post arogancją i dumą wieje
ale tak to już jest gdy w życiu się wiele dzieje.
I niestety chawlił się i dume z mych osiągnieć będę posiadał
bo Predatorek z śmiechem i obelgami sie w życiu swym zmagał.
Wybaczcie tutaj ze mój post was uraził
ale liczę ze was do mnie nie zraził.
Gdyż mym celem w opisie mych osiągnięć IQ jest ukazanie
ze pomimo ze było w okuł wiele nie do wiara i mnie poniżanie.
To jednak pomogło mi pewnych osób podbudowywanie
dlatego dla pani dyrektor było w poście podziękowanie.
A rymowanie do trudności nigdy nie należało
gdyż marne teksty raperów wielu ludzi pokochało.
I rymować mi się już odechciało,
a to rymowanie podjąć wyzwanie miało.
Bo mi jakoś tu umknęło ze pojedynkowanie na rymy rzucone zostało,
i by nie było ze stchórzyłem i się wycofałem ale na prwade mi się odechciało.
Bo tak na prawdę to wiele nie trzeba by kilka rymów złożyć, ludzie wrażliwi otwarci na innych potrafią to robić bez trudu. I choć wasze przywitanie
było nic co dzienne ciekawe oryginalne i mi dokopaliście, aż poczułem się taki nic nie wart do niczego a moje życie zmarniało...... . itd. dołóżcie
sobie co tam chcecie ( czy wasze ego już urosło ? Lifehacker i kanarek ).
To wasz troszkę oświecę, ze dogryzanie innym i podnoszenie własnego pewności siebie jest fajne ale mi się to dawno znudziło. Bo nie mogłem patrzeć w
lustro i na to kim się staje, niestety dumy i zadowolenia ze swojego życia nie porzuciłem.
Wiem wiem to złe i okrutne być dumny z siebie kiedy wszyty ci mówią ( ujmując delikatnie ) ze jesteś głupi i powinieneś chodzić do szkoły
specjalnej..... . wiem ze życie wasz nie rozpieszczało i pewnie podobne bagno przesieliście a dziś swoją wartość na igrywaniu się budujecie. Ale
wierzcie mi więcej przyjemności daje pomóc sie komuś rozwijać wskazać mu drogę i usłyszeć dziękuje. Niż zgnoić a potem płakać w ramie jaka polska jest
głupia i każdy każdemu dogryza zero jedności narodowej, tolerancji .... itd , przypomnijcie sobie scenę z "Samych Swoich" jak Kargul i Pawlak tłukli
garnki i darli koszule komu zrobili na złość ...... Niestety taka jest polska mentalność. Wiec może warto czasem zmienić swoje życie i siebie niż
potem płakać jaki to świat jest chory i dziwny.
Ja przybyłem tu z pytaniami i odpowiedzi wciąż nie dostałem nawet dyskusja się nie posunęła dalej. Wiec gdzie tu inteligencja ktosia ?? Z tego co wiem
ludzie inteligentni dyskutują albo czytają wszytko w całości potem chwile pomyślą i podejmują dyskusję. Pewnie i po tym poście się czegoś uczepicie,
by dogryź moje osobie wiec proszę bardzo, jeśli to daje wam satysfakcje i życia radość to proszę. Moje życie się przez to nie zmieni.
A co do ciebie Kanarek to może i fabryka socjologii jest ale wątpię by było cię stać zatrudnić któregoś z nas. Jeśli uważasz ze kreci nas wstawanie o
piątej by w pracy być o 6 rano i zapierdzielanie 8 h dziennie przez 5 dni w tygodniu by pod koniec miesiąca dostać na rękę marne 5 000 tysięcy to
chyba kpisz. W ciągu półtorej godziny zarobie 3 razy tyle albo i lepiej a i śpię sobie do 10 rano ... i wierz mi świadomość się zmienia i to niedługo
nie będzie miał kto na ciebie pracować ...... 
Pozdrawiam
[Wyedytowany dnia > Predator]
Ci którzy za cel stawiają sobie doskonałość osiągają ponad przeciętność, a ci co za cel stawiają sobie przeciętność nie osiągają nawet tyle.
|
|
|
mieszko
Junior Member

Zarejestrowano: 20-7-2010
|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 11:14 |
|
|
http://www.oke.poznan.pl/files/cms/156/wyn_sp_102_srednie.pdf
mniej goryczy mieszko życzy 
p.s.
i sukcesów ! (w czytaniu ze zrozumieniem tekstu również)
|
|
|
hrabia
Junior Member

Zarejestrowano: 11-8-2010
|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 12:18 |
|
|
"pod koniec miesiąca dostać na rękę marne 5 000 tysięcy to chyba kpisz."
No no komuś 5 milionów śmierdzi groszem I akurat nie Lifehacker i kanarek
podbudowują swoje ego tylko ty.
[Wyedytowany dnia > hrabia]
[Wyedytowany dnia > hrabia]
|
|
|
ktosia
Junior Member

|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 13:51 |
|
|
Mieszko wybierasz tylko to, co akurat Tobie pasuje?
Należało już podać wszystko.
http://www.oke.poznan.pl/files/cms/144/wyn_gmin_h_102.pdf
http://www.oke.poznan.pl/files/cms/144/wyn_gmin_m_102.pdf
http://www.oke.poznan.pl/files/cms/144/wyn_gmin_a_102.pdf
http://www.oke.poznan.pl/files/cms/144/wyn_gmin_n_102.pdf
teraz jest komplet zestawień, tak dla ścisłości
|
|
|
arnit
Member

Zarejestrowano: 1-12-2006
|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 13:52 |
|
|
To był taka gra słowna Predatora.
Chodziło mu oczywiście o 5000 jenów japońskich po pęknięciu rosnącej tam bańki.
Bo przecież się zmienia
Proponuję powrócić do rozmowy na temat nowej dyrektor.
Nikt jeszcze nic o niej nie napisał.
Nadal życzę jej wszystkiego najlepszego i powodzenia. Niech będzie chlubą szkoły w Reptowie, aby już nikt ze szkoły nie został smucącą przechwalającą
się osobą po socjologii, górnictwie itp.
Wolimy wesołe osoby
Nowa Pani dyrektor..
Wiele osób już ją skreśliło na starcie.
Nawet Predator, który za młodu został skreślony, teraz ją skreśla. Historia się powtarza. Daje to wiele do myślenia.
Mam nadzieję, że nowa Pani Dyrektor tchnie w tę szkołę nowy powiew świeżości. Nie będzie jej łatwo, wiele osób już teraz kładzie jej kłody pod
nogi.
POWODZENIA!
|
|
|
Lifehacker
Junior Member

|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 15:04 |
|
|
Hmmm, ciekawe...
Gdy spojrzymy na wyniki testów uczniów szkół podstawowych okazuje się, że SP Reptowo okupuje raczej końcowe pozycje - w przeciwieństwie do SP w
Kobylance, która zawsze lokuje się w czołówce.
Czyżby nie było przypadkiem tak, że jakość reptowskiego gimnazjum opiera się nie tyle na pracy nauczycieli*, co na możliwościach i klasie uczniów
opuszczających SP w Kobylance?
Buziaczki.
* Bez obrazy drodzy Państwo. To jedynie sucha i pozbawiona emocji analiza matematycznych współczynników.
---
P.S. Mój poprzedni post - zilustrowany fotografią pracy Doroty Nieznalskiej - padł ofiarą cenzury. Obraz zniknął. Nie będę wklejał go po raz drugi,
ale to przesada. Co jeszcze ocenzurujemy? Wenus z Milo? Ma przecież cycki na wierzchu!
Tytułem komentarza:
Michał Anioł - "Stworzenie Adama", fresk z Kaplicy Sykstyńskiej.

Adam - z lewej. Z małym na wierzchu.
|
|
|
ktosia
Junior Member

|
wysłano w 20-8-2010 o godz. 15:13 |
|
|
Najwyraźniej przez te kłody nowa Pani dyrektor nie wieje jeszcze świeżością w szkole, o pracy już nie wspominając.
Co można o tej Pani napisać, jak w zasadzie nic o niej nie wiadomo.
Jak czytam tu niektóre wypowiedzi, to odnoszę wrażenie, jakby jedna osoba nawet nową Panią dyrektor sama wybierała.
Ta kobieca intuicja...czasami jest przekleństwem.
Ciągle czekam na ogłoszenie tej wspaniałej nowiny, jaką jest wybór tak doświadczonej osoby na tak ważne stanowisko jak dyrektor szkoły. Codziennie z
nadzieją, otwieram stronę gminy i liczę ze przeczytam informację o dotychczasowych sukcesach i osiągnięciach tej Pani, ale również o planie "wiania
swieżociścią" i wszystkich wspaniałych nowościach jakie są zaplanowane na sukces tej szkoły. Chyba czas porzucić nadzieję, a może po prostu nie ma
się czym chwalić.
|
|
|
Lifehacker
Junior Member

|
wysłano w 21-8-2010 o godz. 01:41 |
|
|
| Cytuj | Wysłane przez ktosia.
Ta kobieca intuicja...czasami jest przekleństwem. |
Ba!
Wszak czyż brak rozsądku nie jest przekleństwem?
Widzę, że jedynym argumentem przeciwko nowo wybranej Pani dyrektor jest tzw. "brak doświadczenia"?
Czy to może ta zmysłowa aura tajemniczości - jakże kobieca w swej istocie - sprawia, że inne samice drżą niepewne swego jutra?
Rozumiem obawy niewietrzonych struktur przed "świeżością". Wiadomo, że przeciąg zabija.
Może pomoże moherowy berecik?
A może należy mocno złapać się futryny?
Łączę się z Panią w bólu i tak jak Pani zaczynam żądać świata, w którym dyrektorami zostają tylko ci, którzy dyrektorami już byli. Najlepiej Ci,
których znaliśmy od lat.
Kobieca intuicja... To słodkie.
Buziaczki.
|
|
|
kobylanka
Junior Member

Zarejestrowano: 20-7-2010
|
wysłano w 24-8-2010 o godz. 06:48 |
|
|
Wrzucając temat wyboru Dyerktor Szkoły w Reptowie nie miałam nic do zarzucenia nowo wybranej Pani, a jedynie wykazać słabość Pana Wójta i sposób na
usunięci Pani Janeczek. Oceny nowo wybranej Pani Dyrektor zostawcie Państwo przynajmniej na rok.
Pozdrawiam
|
|
|
Lifehacker
Junior Member

|
wysłano w 2-9-2010 o godz. 22:14 |
|
|
Witam.
Jakże ciekawy temat wpadł zamarł. Szkoda. Myślałem, że cdn jakoś zareaguje na moje prowokacyjne słowa, ale odpowiedzią była cisza.
Żądny wrażeń zajrzałem na stronę szkoły w Reptowie. Znając forumowy temperament ktosi byłem przygotowany na Hiobowy ton, ale to co
zobaczyłem przeszło moje największe oczekiwania...
Spójrzmy - o rozpoczęciu roku szkolnego 2010/2011 informuje nas jakże uroczy obrazek oraz twarze uczniów - jakże wymowne, wykrzywione w bolesnym
grymasie.
Nie widzieliście? Spokojnie, Lifehacker zachował to dla Was:

Wchodzę dalej. Moja narcystyczna osobowość zawsze chce klikać na "więcej...".
Nie mogę uwierzyć własnym oczom - jakże radosne barwy gazetki ściennej informują o oczywistej dacie:

Przez chwilę pomyślałem, że to po prostu celowy zabieg stylistyczny, coś w rodzaju zabarwionej patriotycznie kontaminacji: pierwszy dzień szkoły i
rocznica wybuchu II wojny światowej. Kwiaty, ale czarne. Hmmm...
Może coś źle interpretuję? Może ktoś próbuje mi wmówić, że "czarne jest czarne"?
Dlaczego jednak źródło na stronie szkoły w Reptowie przekonuje mnie, że obrazek ten to jednak czarne?
Ku pamięci linkuje do zarchiwizowanego obrazka w większym rozmiarze: http://img829.imageshack.us/img829/3620/czarnea.jpg.
Nie wiem, co o tym myśleć... Podziwiać dekonstrukcjonistyczną inicjatywę formalną osoby odpowiadającej za redakcję gazetki ściennej czy może zacząć
zastanawiać się, czy aby - mam nadzieję - niektórzy z nauczycieli ze szkoły w Reptowie są po prostu żałośni swym zacietrzewieniu?
Nie wiem.
Moje dzieciaki za jakiś czas zaczną naukę w SP w Kobylance, a potem - co naturalne i oczywiste - trafią do gimnazjum w Reptowie.
W związku z powyższym chciałbym w dniu inauguracji roku szkolnego 2010/2011 życzyć nowo wybranej Pani dyrektor powodzenia w odsiewaniu ziarna od
plew.
Chciałbym po prostu, żeby moje dzieci miały nauczycieli pokręconych jak Stephen Hawking, a nie jak Jola Rutowicz.
Buziaczki.
|
|
|
Stara
Newbie
Zarejestrowano: 3-9-2010
|
wysłano w 6-9-2010 o godz. 18:10 |
|
|
W szkole w Reptowie zapanowała żałoba. Umarł zdrowy rozsądek i odpowiedzialność pedagogów. Brakuje jeszcze krzyża i łańcuchami przykutych do niego
nauczycieli. Czy czarne kwiaty, czarny napis "Witaj szkoło" to znak: "W szkole wieje smutkiem i niczego dobrego się nie spodziewajcie"? Smutne
jest to, że w rozgrywki dorosłych włączono dzieci, nasze dzieci. Nauczyciele nie mięli prawa tego robić, ale zrobili. Urażone uczucia i ambicje
wzięły górę. A niektóre dzieciaki tak się cieszyły na początek szkoły. Starsi, na widok czarnych kwiatów, może pojęli aluzję, mniej zainteresowani
pomyślą, że od dziś na gazetce szkolnej może wisieć byle co, bez względu na okazję.
Ale czego się spodziewać po szkole, w której trwa walka. W krótkiej notatce na stronie szkoły słowo to pojawiło się 4 razy. Że walka trwa między
nauczycielami a nową pani dyrektor to "widać, słychać i czuć". Ale może walczą tam między sobą uczniowie lub , co gorsza, nauczyciele z uczniami.
Zważywszy na wpis Predatora, który do dziś pamięta dołowanie przez nauczycieli, wydaje się to możliwe. Autor tej notatki jest nieźle nabuzowany, dać
mu jeszcze kałasznikow w ręce i ... nieszczęście gotowe. Dalej administrator strony szkoły raczy nas wymownym rysuneczkiem przewodu elektrycznego.
Wysokie napięcie już w Reptowie jest, kogo najbardziej porazi, zobaczymy. Czekamy na wielkie spięcie i ...buuum. Może by tak nauczyciele schowali
swoje żale głęboko w sercu , godnie rozpoczęli pracę i dogadali się z nową panią dyrektor, dla dobra naszych dzieci.
Moje zrozumienie dla trudnej sytuacji Pani Janeczek pokryło zakłopotanie, niesmak i nawet trochę współczucie dla nowej pani dyrektor. Nie będzie jej
łatwo pracować w gronie rozchwianych emocjonalnie nauczycieli.
Póki co, życzę wszystkim szczęśliwego nowego roku szkolnego.
|
|
|
| Strony: 1 2 |