mieszkaniec1
Junior Member

Zarejestrowano: 18-6-2008
Nastrój: ok
|
wysłano w 9-4-2010 o godz. 18:58 |
|
|
Dlaczego nic nie jest robione z miejcowościami : Kunowo , Motaniec ,Cisewo
Objechałem gminę (najlepszą w Polsce ) prawie pod każdym względem i co widzę:
- Reptowo nowe chodniki,
-Kobylanka standaroowo zadbana,
-Morzyczyn i Zieleniewo normalnie turystyczne przygotowania do sezonu,
a wstyd bo reszta miejscowości to wioski "upadłe"
brak jakichkolwiek inwestycji drogi tragedia na maxa, brak podłączenia gazu , brak kanalizacji ( ile lat można czekać na spełnienie obietnic) ,
ponadto zadbana jest pod względem porządków droga krajowa a co z resztą dróg gdzie pełno śmieci.
Zbliżają się wybory i jako podatnik króry wraz z gronem osób utrzymuje tą gminę w sensie finansowym proszę pana Wójta nie o obietnice tylko o
działanie pozwalające rozwinąć również inne miejscowości ponbieważ jesteśmy pomijani szerokim łukiem a przed wyborami mydlą nam oczy o szklanych
domach.
|
|
|
koleś
Junior Member

Zarejestrowano: 18-10-2006
|
wysłano w 10-4-2010 o godz. 08:05 |
|
|
Tak, Reptowo nowe chodniki. Całe 200 metrów robione przez dwa lata. Rewelacja. Jak dobrze pójdzie to w tym roku dostaniemy kolejne 100 metrów. W takim
tempie chodnik przez całe Reptowo będzie skończony za około 10 lat. Naprawdę super.
|
|
|
robert_z_lasu
Junior Member

Zarejestrowano: 8-6-2008
|
wysłano w 5-8-2010 o godz. 10:52 |
|
|
czli za około 50-70 lat (optymistycznie) Cisewo, Motaniec, Niedźwiedź
|
|
|
arnit
Member

Zarejestrowano: 1-12-2006
|
wysłano w 16-8-2010 o godz. 12:14 |
|
|
Pocieszę malkontentów. W Motańcu jest nowa droga (prawie skończona - mam nadzieje, że niedługo w całości). Są jeszcze jakieś niedoróbki, ale mam
nadzieję, że zostaną poprawione. Brakuje jeszcze części krawężników - ewidentny błąd wykonawcy. Po ostatniej nawałnicy dało się to odczuć, zalało
kilka podwórek, bo woda spłynęła z drogi.
Nowa droga z Motańca do Niedźwiedzia też jest.
Co do mydlenia oczu, to też się zgodzę. Obecni obiecują góry złota, a inni przedwyborczy naganiacze marudzą, tak jak np. roberto_z_zadupia czy cdn.
Schemat powtarzany od lat, może dla tego nie chadzam na wiejskie zebrania, bo szkoda mojego czasu i pieniędzy.
[Wyedytowany dnia > arnit]
|
|
|
active
Junior Member

Zarejestrowano: 5-2-2010
Miasto: Stargard
Nastrój: Super
|
wysłano w 16-8-2010 o godz. 22:23 |
|